Friskis och Svettis Uppsala – Viktiga saker veta innan du blir medlem!

Friskis och Svettis Uppsala – Viktiga saker veta innan du blir medlem!

Hejsan kära tittare vi på alfafitness hjälper inte bara med det viktigaste som kost och träningsschema vi ser även till att våra klienter hamnar i det perfekta gymmet anpassad efter behoven. Vi ska kika på alla fördelar och nackdelar med friskis och svettis uppsala och mycket mer så förbered en grön smoothie och luta dig tillbaka

Vi har tränat på en hel del gym i Sverige och kommer börja skriva blogginlägg om vilka gym vi rekommenderar. Här ska vi lägga pengar på rätt saker för att göra framsteg på snabbast och bästa sätt.

En skräddarsydd kost och träningsschema efter ditt mål är absolut viktigast. Men verktyget vi använder är också viktigt. I detta fall är verktyget gymmet.

Friskis i uppsala har sina anläggningar i Ekeby, Fyrishov, Ultuna samt väderkvarn. Vi kommer diskutera för och nackdelar med dessa anläggningar längre ner.

Vad rekommenderar vi

Vi rekommenderar att ta ett gym nära ditt jobb så du kan träna efter eller innan arbetet. Detta underlättar för en hel del människor samt att ursäkter försvinner. Ibland är inte gymmet nära en dugliga och efterstavar inte dem behoven vi söker just för dig.

Vi rekommenderar hellre att du åker en längre sträcka för ett bättre gym som erbjuder allt vi söker. Anläggningarna överlag är ett enkla och smidiga men saknar många bitar när det gäller den fria världen av träning som fria vikter och viktiga maskiner.

Anläggningen funkar utmärkt för dem som vill gå på pass men det är inget vi rekommenderar. Att bygga en vacker fysik handlar om att bryta ner muskeln och få återhämtning med rätt livsmedel. Kvinnor strävar efter smal midja, stor rumpa och fasta lår detta får du genom att lyfta vikter med rätt livsmedel. Samma sak gäller för killar som vill nå sin drömkropp.

Nackdelarna

Anläggningarna snålar extremt mycket med vikterna speciellt hantlar. Ett gott exempel är en av våra klienter Daniel som på 4 månader maxar deras tyngsta 40 kg hantlar med övningen hantelpress. Vi är sjukt stolta över Daniel men samtidigt frustrerande då vi vill att Daniel försätter sitt framsteg men gymmet hindrar honom från att utvecklas som vi vill.

Daniel valde anläggningen för att det är nära hans jobb eftersom tidsbrist är en faktor för honom. Självklart kan man göra övningar som bänkpress istället men stimulera muskeln med variation är extremt viktigt. Öppettiderna är en till nackdel som många klagar över. Tycker dom har tråkiga öppettider verkar vara vanligt att höra.

Dessa tider varieras från person till person ibland kan gymmet vara spontant stängt. Vi tycker att man ska välja ett gym som är öppet dygnet runt under alla dagar om året.

Tiderna verkar vara från 08.00 till 22.00 enligt anläggningarna men folket säger annat. Vi har tagit kontakt med Daniel dåliga tider och konstiga tider stämmer tydligen. Uppsalas anläggningar tycks vara skitiga då vi har kontaktat folk som tränar i Uppsala.

Skåpen är dammiga lokalerna är allmänt smutsiga. Vi hade inte dessa problem när vi tränade här för någon månad sen. Anläggningen kanske var städad just den dagen vi tränade. Självklart varierar utbudet och kvalitén från stad till stad. Enköpings anläggning är en favorit samt några av Stockholms anläggningar.

En till nackdel är att det är mycket folk. Men detta är inget man kan påverka då Friskis har bra priser så folk dras till gymmet. Men det finns bättre gym i Uppsala. Det många klagar över är att det är stora lokaler men få saker. Man får stå i kö länge för att komma åt det man behöver. Man får oftast höra det är för mycket skoj i gymmet.

Reslutat

Vi på alfafitness är väldigt mån om ditt resultat och lägger ner mycket energi och kärlek till att få dig att komma i form under tre månader. Därför brukar vi rekommendera gym där folk är seriösa så du känner dig motiverad. Men som tidigare nämnt varieras utbudet.

Anläggningarna i Uppsala är inget vi rekommenderar. Men vill du ändå träna här diskuteras vilken anläggning som är bäst längre ner.  Gymmet är inte anpassad efter gravid träning. Om du är kvinna rekommenderar vi dig att läsa vår artikel om graviditet träning.

Fördelarna

Fördelarna är priset. Uppsala är en studentstad och många studenter vill inte lägga ner så mycket pengar på ett gym detta är försåtligt. Friskis o svettis uppsala erbjuder studentkort som kostar 2800kr medan ett årskort kostar 3200kr. Som ni ser är inte prisskillnaden så stor det är bättre att lägga dem extra pengarna på rätt gym.

För dem som är ute efter att bara röra på sig är denna motionsförening ett utmärkt förslag. Men för den som vill verkligen göra skillnad rekommenderar vi inte detta gym.

Vi rekommenderar hellre nordic wellness i uppsala som har snarlika priser eller Actic i Uppsala som är lite dyrare men det bästa gymmet i Uppsala gällande kvalité och pris.

Friskis och svettis ekeby

När det kommer till Friskis och svettis uppsala är anläggningen i Ekeby den bästa. I Ekeby ingår det Gruppträning, Spinning och gym. Lokalen ligger i en gammal industrimiljö som har sin charm. Hallen i gymmet är extremt stor och gymmet bidrar med 1000 kvadratmeters gym. Lokalen ligger cirka 4km från en central synpunkt. Betalning sker med kort i Ekeby.

Du kan cykla eller gå ditt men det finns även parkeringsplatser med avgift. Nedan har ni lite bilder från Friskis egna sida samt en video som visar lite hur det ser ut. Skärmen dem använder i gymmet är helt värdelöst och används mer som säljar trick. Att applicera övningar som aktiverar musklen på bästa sätt är vad vi lär ut samt det som bidrar med bäst reslutat. Allmänt håller vi med om att Ekeby i Uppsala är anläggningens bästa gym. Dessutom finns det bra med vikter. Men det är långt från vår favorit. Vi tycker att anläggningen i Västerås och Göteborg är betydligt bättre

Friskis och svettis uppsalaFriskis och Svettis EkebySpinning

Sammanfattning

När det kommer till att välja ett gym handlar det om att välja rätt. Thor skulle inte vara thor utan sin hammare. Samma sak gäller det med din träning. Du kommer inte nå ditt mål om du inte har rätt kost & träningsschema anpassad efter dig. Allmänt tycker vi att det finns bättre gym i Uppsala. Rätt vägledning och skräddarsytt schema behöver inte vara dyrt vi är billigast i marknaden som lovar resultat eller få pengarna tillbaka. Gå till alfafitness huvudsida och ta del av rabattkoden Kost10%.

Skillnaden mellan personlig träning i ett gym och personlig träning online är priset. Du betalar fem gånger mer i ett gym och får mycket mindre tillbaka. Vi avråder er helt från personlig träning i ett gym då deras mål inte är anpassad efter att se till att ni kan stå på egna ben. Vi ser till att du står på egna ben och kan hjälpa dina nära och kära!

Lämna ett svar

5% Discount
No prize
Next time
Almost!
10% Discount
Free Ebook
No Prize
No luck today
Almost!
50% Discount
No prize
Unlucky
Prova din tur att få 50% rabatt! Vinn en kraftig rabatt!
Applicera din email adress för att delta och få koden skickad till dig. Missa inte chansen för 50% rabatt!
Our in-house rules:
  • One game per user
  • Cheaters will be disqualified.
×

Kundvagn